Stiri din tulcea

Se împlinesc 65 de ani de când România a aderat la UNESCO

mai 20, 2021

Ieri, 19 mai, la Crișan (jud. Tulcea), s-a desfășurat evenimentul „Patrimoniul mondial UNESCO din România – provocări și soluții. Delta Dunării”, organizat de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 65 de ani de prezență românească la UNESCO și cu ocazia Zilei Internaționale a Biodiversității, fiind un eveniment în format hibrid la care, potrivit informațiilor transmise de Prefectura Tulcea, a participat în sistem online și prefectul județului nostru, Marcel Ivanov, care a declarat :
„Chiar dacă de-a lungul anilor asupra omenirii s-au abătut numeroase greutăți, UNESCO a vegheat asupra patrimoniului planetei.
Are în grijă cea mai mare comoară, patrimoniul cultural material şi imaterial al omenirii.
De 30 de ani, Delta Dunării își ocupă oficial locul pe Lista UNESCO a siturilor patrimoniului natural cu valoare universală.
Patrimoniul naţional impune implicarea și susținerea noastră în apărarea şi conservarea acestui tezaur unic al României.”

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Biodiversității continuă și în cursul zilei de azi, la Sulina, cu o masă rotundă pe tema „Delta Dunării, parcursul a 30 de ani de recunoaștere UNESCO. Soluții pentru dezvoltare sustenabilă”, eveniment la care iau parte reprezentanți ai Guvernului României, ai administrației locale, ai mediului de afaceri și ai celui academic, organizații neguvernamentale, atât fizic cât și online.