Stiri din tulcea

Școala gimnazială din Maliuc va fi modernizată cu bani de la Guvern

martie 21, 2023

Școala gimnazială din comuna Maliuc va beneficia de finanțare guvernamentală în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, a anunțat deputatul de Tulcea, George Șișcu, salutând reușita primarului comunei Maliuc, Nicoleta Sevastian.

Banii sunt asigurați în totalitate din fondurile ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și prin urmare comunitatea locală nu trebuie să asigure nici o cotă de co-finanțare, a adăugat deputatul tulcean.

Pentru realizarea lucrărilor, în perioada următoare, va avea loc semnarea contractului la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și mai apoi, se vor derula procedurile de achiziție publică.

Modernizarea școlii din Maliuc este unul din ultimele 15 proiecte, selectate pentru finanțare la nivel național, ce vizează consolidarea unor instituţii de învăţământ, potrivit informațiilor publicate pe site-ul mdlpa.ro.

Ministerul Dezvoltării derulează Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are alocat un buget de 200 de milioane de lei credite bugetare şi 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanţarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate şi autorităţile locale nu vor fi nevoiţi să restituie banii.

În urma apelului de proiecte pentru Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat din acest an au fost depuse cereri de finanţare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

(surse info, foto : fb George.Siscu.Deputat, mdlpa.ro)