Stiri din tulcea

„Școala Altfel” la Jandarmeria Tulcea, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”

martie 29, 2023

Azi, premergător zilei de 3 Aprilie, când se va sărbători Ziua Jandarmeriei Române, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea s-a desfășurat Ziua Porților Deschise iar elevi ai Liceului de Arte G.Georgescu din municipiu au ales să-și petreacă o zi din cadrul programului „Școala Altfel” alături de jandarmii tulceni, conform unui buletin informativ IJJ Tulcea, primit la redacție.

Copiilor le-au fost prezentate tehnica și materialele din dotare, uniformele și echipamentele specifice misiunilor, dar și autospecialele de intervenție și patrulare.

Vizita s-a încheiat cu mult-așteptatele exerciții demonstrative specifice cu câinii de serviciu, ce și-au demonstrat abilitățile, prin executarea exemplară a comenzilor primite de la conductorii lor.

Ca recompensă, câinii de serviciu au primit o provocare din partea copiilor : aceea de a-și demonstra forța și rezistența printr-un joc de tras frânghia.


Provocarea s-a dovedit a fi una distractivă și s-a încheiat cu multe râsete.

Jandarmeria Tulcea și-a făcut cunoscută, astfel, activitatea printr-o misiune educativă prin care copiii au avut ocazia să se familiarizeze cu rolul instituției, misiunile și tehnica jandarmilor.

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)