Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 21, 2021

În perioada 12-20 iulie 2021, la Iași au avut loc Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret la şah clasic, rapid şi blitz la care au participat unele dintre cele mai bune echipe din țară!

Tulcea a fost prezentă și anul acesta cu două echipe formate din cei mai valoroși jucători ai clubului de șah ACS Logic Delta din cadrul Fundației Județene pentru Tineret Tulcea: echipa de fete la categoria F10 și echipa de băieți la categoria B18.

Echipa de fete F10 a avut în componență următoarele sportive: Diță Maria-Del-Carmen, Voloșincu Irina şi Spiridon Antonia, care au reușit o performanță frumoasă la nivel național, cucerind medalia de bronz în proba de șah clasic.
Medalia obținută de fetele noastre este foarte valoroasă, deoarece ele au concurat și împotriva unor echipe puternice care au împrumutat jucătoare de la alte cluburi.

Echipa de băieți B18 formată din: Sarighioleanu Sebastian- Laurențiu, Bonciu David şi Miron Dimitrie au dat dovadă de multă ambiție și determinare și au reușit să cucerească două medalii de bronz în proba de șah rapid și blitz.

În obținerea acestor rezultate frumoase, toți componenții echipei de băieți au reușit să se autodepășească, realizând următoarele performanțe individuale:
– Laurențiu Sarighioleanu care a jucat la masa 1, în proba de șah rapid, a încheiat competiția neînvins, obținând 4 victorii și un rezultat de egalitate, fiind cel mai bun jucător de șah rapid;
– David Bonciu, în proba de șah clasic, a obținut cel mai bun rezultat de la masa 2 cu 4 victorii, două egaluri și o singură înfrângere;
– Dimitrie Miron la cei 14 ani ai săi, prezent pentru prima dată la o competiție de acest gen, a reușit să facă prima normă pentru obținerea categoriei I, datorită rezultatelor bune obținute în fața unor jucători mult mai titrați decât el.

Felicitări, copii pentru imaginea frumoasă adusă județului Tulcea!

(sursa: Facebook ACS Logic Delta)