Stiri din tulcea

Primăria Tulcea va reabilita 16 locuri de joacă în acest an

aprilie 16, 2021

Prin Programul de Investiții Publice, pentru anul 2021 sunt programate a fi reabilitate 16 locuri de joacă, potrivit celor declarate de edilul orașului, Ștefan Ilie, care susține că în prezent, majoritatea locurilor de joacă din municipiu sunt „niște insule ale tristeții: niscaiva echipamente îmbătrânite sau hidoase amplasate haotic în spații amenajate precar și fără viziune”… dar „pentru a stimula dezvoltarea armonioasă a copiilor, aceștia trebuie să-și petreacă timpul liber într-un cadru agreabil, în care să beneficieze de experiențe plăcute, în condiții de siguranță.”

Spațiile de joacă ce vor intra în reabilitare se află în cartierele : E3 (4 amplasamente), Lotizare, C5 si Neptun, pe strazile I.L. Caragiale, Navaliștilor, Viticulturii, Eternității, Grădinarilor, Progresului și pe Str. Alunișului (2 amplasamente), dar și în zona Pelican.

Situația locurilor de joacă este o altă urmare a haosului în care s-a construit în ultima vreme în municipiul nostru, unde „cartierele sunt sufocate de trafic, mașini parcate, garaje și construcții improvizate”, după cum a adăugat edilul orașului.
„Copiii au nevoie de activitate fizică și socializare, iar orașul nostru nu le oferă, deocamdată, prea multe posibilități.”