Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
august 25, 2021
În Tulcea, vizavi de rafinăria de alumină, se va construi prima parcare de tip park&ride din municipiu. Parcarea va avea dublu acces din străzile Isaccei și Barajului, iar pentru ca realizarea ei să fie posibilă Primăria va face și o nouă stradă în zonă, denumită strada Uverturii.
Parcarea va purta numele „Park&Ride Uverturii”. Cu o capacitate de 400 de locuri, aceasta va degreva străzile și celelalte locuri de parcare din municipiu de presiunea din timpul sezonului turistic. Totodată, acest sistem de parcare este foarte util și persoanelor care fac naveta sau vin în oraș pentru a-și rezolva diverse treburi curente, a precizat primarul Ștefan Ilie pe pagina sa de socializare, după ce a avut ieri o întâlnire cu proiectanții.
Dotări prevăzute:
👉sistem de supraveghere video;
👉sistem de bariere – intrare & ieșire;
👉sistem de rezervare și plată prin aplicație online;
👉stații de încărcare pentru automobile electrice;
👉acces la transportul public (stație de autobuz și taxi).
La proiectare, în funcție de posibilitățile de configurare a spațiului disponibil, se va avea în vedere inserarea de zone verzi și vegetație. În scopul realizării acestei parcări, până în prezent au fost parcurși următorii pași: realizare PUZ pentru întreaga zonă, intabularea și inventarierea terenului și a străzii Uverturii (practic a fost creată o nouă stradă), ridicare topografică, organizarea licitației publice pentru realizarea studiului de fezabilitate si proiectare, care acum sunt în execuție. Odată finalizată faza de proiectare, se va trece la demararea licitației în vederea execuției.
a declarat primarul Ștefan Ilie.