Stiri din tulcea

Prefectul va înota la maratonul Aqua Challenge, pentru a ajuta copiii cu dizabilități

august 19, 2021

Pe 21 august, prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, va înota în mare la maratonul de natație Aqua Challenge, anunță Instituția Prefectului Tulcea într-un comunicat de presă! Maratonul va avea loc la Constanța și este organizat pentru a susține vizibilitatea în societate a persoanelor cu dizabilități.

Prefectul s-a antrenat zile întregi în bazin, dar de dimineață a început să exerseze și în lacul Ciuperca.

„În această dimineață am început antrenamentele în ape deschise în lacul Ciuperca. Până acum m-am antrenat în bazin, dar sper să obțin un loc bun sâmbătă. Ideea a venit după ce am primit vizita reprezentanților Asociației de Sprijin a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Fizice Tulcea care, pe lângă problemele de ordin social și economic mi-au subliniat faptul că persoanele cu dizabilități au un deficit grav de vizibilitate în societate, fenomen care face de multe ori ca strigătul lor după ajutor să rămână neauzit. Pentru a atrage atenția atât autorităților, cât și societății civile am ales să-i prezint ca pe niște adevărați luptători și eroi ai vremurilor moderne. Voi înota pentru copiii cu dizabilități la Aqua Challenge, în data de 21 august la Constanța, în proba de 1500 m. Ne-a dat Dumnezeu copii sănătoși, lucru pentru care trebuie să fim recunoscători și în același timp să-i sprijinim pe cei care duc cu demnitate povara unor dizabilități. Alături de organizatorii evenimentului Aqua Challenge vom face tot ce ne stă în putință ca problemele acestor oameni să se facă auzite. Este de datoria noastră să facem tot ce este necesar ca aceste persoane să ducă o viață normală și să nu se simtă izolați. Ei există, iar noi trebuie să-i integrăm și să le oferim șansa la normalitate. Pe 21 august voi înota pentru voi, copii minunați!”

a declarat prefectul Marcel Ivanov. Asociația de Sprijin a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Fizice Tulcea militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și este implicată activ în sprijinirea acestora. Cei care doresc să sprijine Asociația de Sprijin a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Fizice Tulcea o pot face în contul:
RO50RNCB0256167886110001
Titular: ASCTDFT

Aqua Challenge a luat naștere din iubire pentru înot, mare și sport.
Aqua Challenge – primul maraton de natație în mare din România – este o competiție de masă care se adresează atât înotătorilor amatori, cât și celor de elită (de performanță). Probele de concurs sunt structurate în funcție de vârstă și nivel de pregătire astfel – proba copiilor (200 m), proba super scurtă (500 m), proba scurtă (1500 m) și proba lungă (5000 m).
Ediția cu numărul 10 a Aqua Challenge va avea loc pe data de 21 August 2021, la Plaja Zoom Beach din Constanța.