Stiri din tulcea

Polițiștii tulceni au reținut 20 de permise de conducere în 8 zile

decembrie 3, 2020

În perioada 23 noiembrie – 30 noiembrie 2020, polițiștii tulceni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 500 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația în vigoare.
De asemenea, au fost reținute și retrase 75 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În cursul săptămânii trecute și în perioada minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Totodată, în colaborare cu inspectori ISCTR, au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane, care au vizat si verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 500 de sancțiuni contravenționale, dintre care 53 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

19 pietoni și 18 bicicliști au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și nerespectarea regulilor de circulație a bicicletelor pe drumurile publice.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 20 de permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.