Potrivit ultimelor date transmise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere privind stadiul lucrărilor la Podul Suspendat peste Dunăre Tulcea – Brăila, stadiul fizic al întregului proiect este de 91,9%, dar antreprenorul trebuie să-și îmbunătățească mobilizarea pentru a reuși finalizarea lucrărilor în termenul asumat.

CNAIR a publicat noi imagini de la șantierul celui mai mare pod suspendat din România dar și imagini cu lucrările la drumurile de legătură, ca urmare a vizitei unei echipe de experți din cadrul companiei, ce s-a deplasat pentru verificarea stadiilor din teren, conform prevederilor contractuale.

Concluzia a fost că lucrările la pod au ajuns la un stadiu fizic de 93,4% dar procentul în ceea ce privește stadiul fizic al lucrărilor la drumurile de legătură este de doar 60%.

În plus, CNAIR a informat publicul interesat în legătură cu lucrările programate la pod (hidroizolație, montare senzori monitorizare structurală și montare sisteme de scurgere a apelor în interiorul tablierului) și la drumurile de legătură (turnare mixtură asfaltică, amenajări terasamente, armare elevație, montaj grinzi prefabricate, armare placă de suprabetonare, cofrare placă și armare placă).

Valoarea contractului este de 2,375 miliarde de lei cu TVA și prevede construirea podului suspendat ( de 1974,30 metri) a drumului principal Brăila – Jijila (cu o lungime de 19,095 km) și a drumului de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin (de 4,328 km).

(sursă info și foto : fb CNAIRSA)

Group 17

Cauta