Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
ianuarie 12, 2021

În prima lună din 2021, lucrările la Podul peste Dunăre Tulcea – Brăila continuă, în ciuda pandemiei și a vremii nefavorabile uneori, dar în ceea ce privește stadiul lucrărilor de pe cele două maluri, se menține diferența și anume, la turnul de pe malul tulcean, betonarea a ajuns la cota de + 162,5 m (cu un ritm al turnărilor de circa 2 metri pe zi), pe când la turnul de pe malul brăilean s-a finalizat betonarea la cota 186 de metri, în următoarele două săptămâni urmând a se ridica grinzile de rigidizare, după cum informează Consiliul Județean Tulcea pe pagina sa de socializare.

„În scurt timp va urma ridicarea grinzilor pentru picioare, iar apoi vor fi adăugate cablurile de ancorare pentru a susține tablierii care formează sistemul de rezistență metalic și care vor forma calea de circulație a podului. Așa cum v-am spus, lucrările continuă!“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
La final, pilonii podului vor avea 204 metri înălţime, ceea ce înseamnă că pe malul tulcean turnul ar putea fi finalizat, dacă se menține ritmul actual, peste 21 de zile.

Group 17

Cauta