Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 12, 2021

Plajele Vadu, Corbu și Midia au fost din nou pline! În cele două zile de weekend au fost estimați aproximativ 8.300 de turiști și 1.220 de autovehicule, transmite ARBDD Tulcea într-un comunicat de presă!

Plaja Vadu a fost cea care a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe zi, respectiv 3000 sâmbătă și 4000 duminică. De asemenea pe plaja Vadu s-a înregistrat și cel mai mare număr de autovehicule, 500 pe zi.

Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere.

De asemenea, după fiecare weekend în care mii de vizitatori sosesc pe plajele sălbatice din zona Vadu- Corbu- Midia, firma de salubrizare din zonă (în baza contractului încheiat între Primăria Corbu și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării) ridică tone de deșeuri depozitate atât în pubelele instalate în locurile special amenajate, cât și pe cele aruncate lângă acestea.

Zeci de turiști au fost amendați pentru faptele lor iresponsabile! Au fost aplicate în total 46 de sancțiuni, dintre care 22 de amenzi în valoare de 21.200 lei și 24 de avertismente! Chiar și așa, sunt turiști care recunosc fapta, își asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (mașina sau cortul), precizează ARBDD Tulcea!

Reglementările pentru desfășurarea activităților în zonele costiere din rezervație au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare al habitatelor naturale, situri Natura 2000, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

ARBDD Tulcea face apel la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor!