Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
decembrie 17, 2021

În cadrul unei conferințe de presă susținută ieri de responsabilii gestionării pandemiei COVID-19, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat că se așteaptă ca în prima parte a lunii ianuarie să înceapă să fie recepționate dozele de vaccin Pfizer speciale pentru copiii cu vârste de la 5 la 11 ani și prin urmare vaccinarea anti-COVID pentru această categorie ar putea începe în România în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Copiii de 5-11 ani vor fi primi o doză care reprezintă o treime din doza administrată la adulți.

Tot ieri, în cadrul conferinței, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că, marți, 21 decembrie, între orele 11 și 12.30 va avea loc o dezbatere transmisă online pe rețelele sociale privind beneficiile vaccinării copiilor, adolescenților și tinerilor, organizată de Guvern, Ministerul Sănătății, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Colegiul medicilor din România.

Dezbaterea va fi difuzată pe pagina de Facebook RO Vaccinare și vor participa experți în domeniu ce vor discuta despre rolul vaccinării și vor răspunde celor mai importante temeri ale părinților și copiilor.

 

ÎMI VACCINEZ COPILUL? – DE VORBĂ CU SPECIALIȘTII
O întrebare legitimă, care provoacă părinții în această perioadă.
Fiecare dintre noi ne dorim ce este mai bine pentru copiii noștri. Tocmai de aceea este bine ca deciziile pe care le luăm să fie informate și bazate pe date științifice de la cei care lucrează în domeniu.
Medici de marcă în domeniul pediatriei, cardiologiei, neurologiei, alergologiei și imunologiei pediatrice vor discuta despre rolul vaccinării și vor răspunde celor mai importante temeri ale părinților și copiilor.
(sursa info si foto : facebook RO Vaccinare, MedicHub.ro)
Group 17

Cauta