Stiri din tulcea

Peste 1000 de amenzi rutiere în doar o zi în municipiul Tulcea

august 13, 2021

În 4 ore, polițiștii tulceni au dat ieri peste 1000 de amenzi într-o acțiune organizată doar în municipiului Tulcea! Peste 500 de amenzi au fost doar pentru viteză! Alte peste 200, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Neoficial, printre cei amendați au fost și foarte mulți turiști!

„În ziua de 12 august a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, precum și polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi au desfășurat în sistem integrat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice deschise circulației rutiere și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în municipiu.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 1.143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 53.210 lei, din care 542 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 264 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, din care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 8 pentru alte abateri la traficul rutier și au retras 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În continuare, polițiștii desfășoară astfel de acțiuni în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale și a evenimentelor rutiere de orice fel.”, transmite IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.