Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
august 23, 2021

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, ieri, în Golful Musura, zonă strict protejată, peste 400 metri de plase de pescuit si au eliberat în mediul natural acvatic patru exemplare de sturion!

În data 22.08.2021, a fost organizată o acțiune în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, echipajul unei ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina a observat, în zona Golfului Musura – Baia de Sud, mai multe plase de pescuit din fir textil și nailon.

Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate, uneltele au fost scoase din apă, fiind astfel descoperite şase exemplare de păstrugă, specia sturion, prinse în plase.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 460 metri, iar din cele şase exemplare de peşte, care cântăresc în total aproximativ 18 kg, două erau în stare de putrefacție, iar patru erau vii, fiind eliberate mediului natural acvatic.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit cu unelte neautorizate ” și “pescuit al sturionilor pe teritoriul României,  din habitatele piscicole natural, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, fapte prevăzute de art. 64, din O.U.G. nr. 23/2008, actualizată, plasele fiind ridicate in vederea continuării cercetărilor.

(sursă info și foto: Garda de Coastă Constanța)

Group 17

Cauta