Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
septembrie 29, 2021
Timp de trei zile, zi și noapte, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat controale în Delta Dunării, pentru a verifica dacă activitatea de pescuit comercial, familial și recreativ/sportiv se desfășoară legal!
Comisarii s-au aflat în zona de competență Murighiol, Complexul lagunar Razim- Sinoie și Complex Insula Dranov.
În timpul acestei actiuni au fost efectuate 16 controale la persoane juridice și fizice. Dintre acestea, 4 au primit sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.100 lei, pentru încălcarea legislației în vigoare, dar și o sancțiune complementară de suspendare a activității.
Totodată, comisarii Gărzii de Mediu au găsit abandonate 34 de unelte de pescuit comercial, pe care le-au confiscat. Este vorba de 31 setci tip monofilament, având o lungime totală de aproximativ 1000 metri, 2 setci cu fir textil în lungime totală de 100 metri și o unealtă de pescuit tip vintir.
De la cei care nu au respectat legea, comisarii au confiscat și o cantitate totală de 167 kg de pește din diferite specii (caras, crap, babușcă, plătică). Cantitatea a fost predată conform legislației către un agent economic specializat și autorizat pentru achiziția si comercializarea peștelui.
Garda Naţională de Mediu avertizează că va continua acţiunile de verificare a activității de pescuit comercial și de combatere a braconajului piscicol, cu precădere în zonele în care se suspectează că se desfăşoară astfel de activităţi.
(Sursa: Facebook Garda de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării)
Group 17

Cauta