Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 14, 2021

Și municipiul Tulcea va avea un GRAVITY PARK – un parc pentru sporturi urbane, activități creative și relaxare! Primarul Ștefan Ilie a anunțat pe pagina sa de socializare că au finalizat proiectarea parcului și urmează faza de execuție.

Înainte de finalizarea proiectului, primăria a avut de parcurs câteva etape mai puțin vizibile: măsurători topografice, studiu de fezabilitate și licitație.

Parcul va avea: pump track pentru biciclete, skate park, scenă, perete pentru graffiti, perete de cățărare, jocuri interactive, zonă de relaxare și câteva elemente pentru fitness. Doar zona de skate va avea o suprafață de minimum 600 de metri pătrați.

„Pentru acest proiect, am avut grijă ca arhitecții să țină cont de cerințele tinerilor tulceni, practicanți ai sporturilor urbane: pump track pentru biciclete, skate park, scenă, perete pentru graffiti, jocuri interactive, zonă de relaxare. Din punct de vedere peisagistic, a fost păstrată o zonă de vegetație, arborii de pe amplasament fiind integrați în proiect pentru a oferi o zonă umbrită natural. Vor fi folosite materiale naturale și elemente “land art”.”, a precizat primarul Ștefan Ilie.

Pe lângă activitățile sportive și evenimentele artistice, se va urmări și crearea în zonă a unui spațiu propice pentru relaxare și socializare. Parcul va fi situat pe malul Lacului Ciuperca!