Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 23, 2021

Moment aniversar și lansare de carte astăzi la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ Tulcea, pentru a marca personalitatea lui Victor Henrich Baumann.

În parteneriat cu Asociația Scriitorilor din județul Tulcea „Aegyssus”, marele cercetător și-a publicat astăzi cea mai recentă carte semnată „Vremuri de legendă“.

„Este o onoare pentru mine să fiu alături de dumneavoastră într-o zi atât de importantă, ziua în care împliniți o frumoasă și venerabilă vârstă! Este o mândrie pentru noi, tulcenii, să fim contemporani cu asemenea valori și să avem oportunitatea de a-i aprecia așa cum se cuvine pe cei care dau identitate cultural – istorică județului nostru. Avem o lansare de carte astăzi, dar cred că tema principală a întâlnirii noastre este reprezentată de cele opt decenii de viață ale domnului profesor. Majoritatea îl cunoaștem ca cercetător, istoric, arheolog, muzeograf. Iată că din 2016, Victor Baumann ne dezvăluie o altă latură a personalității sale: deopotrivă, poet și prozator. Iar romanul lansat astăzi, „Vremuri de legendă“ este o îmbinare perfectă între istoricul și prozatorul Baumann. Consiliul Județean Tulcea mulțumește domnului Baumann pentru contribuția adusă vieții culturale tulcene, motiv pentru care îi înmânez această plachetă aniversară din partea instituției noastre“, a declarat astăzi la eveniment administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, scrie Consiliul Județean Tulcea într-un comunicat de presă.

„Dincolo de excelența manifestării literare, cei prezenți au avut prilejul să-l felicite pe autor pentru împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani, pentru deosebita personalitate a domniei sale, dar și pentru prestigioasa activitate științifică.Meritele lui Victor Baumann au trecut de mult hotarul profesional, al istoricului pasionat cu adevărat de căutarea adevărului, a existenței. Ramificația lor este profundă, socială, dar mai ales umană. Iar, și pentru aceasta, domnule profesor, vă mulțumim!”, precizează și Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea pe pagina sa de socializare.

O emblemă a vieții culturale din arealul nord-dobrogean, Victor Henrich Baumann este un reper al cunoașterii și cercetării din județul nostru. După decenii întregi dedicate cercetării istorice și arheologice, Victor Henrich Baumann își arată pasiunea și talentul în domeniul literar, propunându-ne o nouă carte care promite să fie pe cât de relevantă, pe atât de captivantă: „Vremuri de legendă“.

Născut la data de 22 iulie 2941 la Horia, Baumann a urmat cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității București (promoția 1964), acolo unde, în 1978, a obținut și doctoratul în istorie cu teza „Contribuţii la cunoaşterea villa-ei romane în Dobrogea“.

Group 17

Cauta