Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 27, 2021

„Delta trebuie privită ca un sanctuar! Nu e un club de distracții! Cine vine să facă turism în Deltă la asta trebuie să se gândească! Pentru turism de distracții sunt cluburile, alte stațiuni, alte locații!”

„În Deltă trebuie să se intre ca într-o biserică! Mă refer la respectul care trebuie acordat acestei rezervații! Și la conduita pe care trebuie să o aibă turiștii când vin într-un asemenea loc! Este vorba de un altfel de turism, cu altfel de scop și altfel de obiective!”

„Într-adevăr turismul în Deltă a căpătat o notorietate foarte mare și ăsta este un lucru bun, dar nu e un lucru bun cum se face turismul în Deltă!”

„Principalul meu obiectiv este să redau valoarea inițială a Deltei, de acum 30 de ani de când a fost declarată rezervație a biosferei și sit Unesco. Chiar anul acesta se împlinesc 30 ani de când Delta a intrat pe lista patrimoniului universal.”

Acestea au fost principalele declarații de presă făcute astăzi de Atena-Adriana Groza, noul guvernator al ARBDD. Aceasta s-a întâlnit în această dimineață, pentru prima dată de la preluarea postului, cu reprezentanții oficialităților și structurilor publice tulcene. În fața oficialităților, dar și a presei tulcene, Atena Groza a recunoscut că a preluat conducerea unei instituții rigide:

„Primele lucruri cu care voi începe va fi reorganizarea structurii administrației ARBDD-ului, pentru că trebuie să devină mult mai flexibilă, mult mai apropiată de oameni și mult mai eficientă! Consiliul științific, Consiliul consultativ, ambele trebuie reformate! Nu vreau să schimb directori, vreau să lucrez cu toți oamenii care sunt, dar trebuie o mai bună colaborare!”, a mai declarat astăzi Atena Groza, noul guvernator ARBDD.