Stiri din tulcea

Nou regulament pentru taximetriștii tulceni

august 24, 2021
Primăria Tulcea are în dezbatere publică un nou regulament pentru taximetriștii din municipiu! De la ținuta adecvată a șoferilor, curățenia din mașină, până la numărul de stații și numărul de licențe, toate aceste aspecte sunt clar stabilite în acest nou regulament.
Regulamentul nu este, însă, pe placul tuturor taximetriștilor tulceni, care văd în decizia Primăriei un abuz. Pentru a clarifica toate aspectele, ieri, primarul Ștefan Ilie a avut o întâlnire cu reprezentanții operatorilor de servicii de taximetrie din municipiul Tulcea.
Regulamentul propus de noi este clar, prevede numărul maxim de licențe conform legii, reducerea numărului acestora urmând să aibă loc pe cale naturală. Trebuie precizat faptul că legea prevede ca numărul de licențe să se situeze între 1 și maxim 4 la 1000 locuitori, ceea ce ar corespunde unui număr maxim de aproximativ 330 de licențe pentru municipiul Tulcea, față de cele 386 existente la momentul actual. În mod curent, pe traseu sunt maxim 180 de mașini pe timp de zi, iar noaptea cel mult 40, multe din cele 386 de autorizații nefiind utilizate decât ocazional.
a declarat primarul Ștefan Ilie pe pagina sa de socializare. Acesta precizează că întâlnirea de ieri a fost chiar una inedită pentru taximetriști!
Este pentru prima dată când sunt invitați de autorități la discuții pe marginea Regulamentului ce urmează a le stabili modul de desfășurare a activității. Am parcurs împreună toate articolele asupra cărora existau nelămuriri sau nemulțumiri și am reușit să ne punem de acord asupra tuturor punctelor problematice. Interesul cetățenilor este acela de a beneficia de servicii de calitate, de aceea vom fi fermi în aplicarea acestui Regulament, cu atât mai mult cu cât a fost agreat și de reprezentanții breslei.
a mai declarat primarul Ștefan Ilie. Discuțiile pe tema noului Regulament continuă luni, 30.08, la sala Kogălniceanu, unde va avea loc o întâlnire extinsă, cu un număr mai mare de reprezentanți ai taximetriștilor din Tulcea.