Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
ianuarie 24, 2022

10.540.000 de teste rapide destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ au ajuns, în acest weekend, în depozitele inspectoratelor școlare din ţară, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, relatează Agerpres.

Ministerul Educaţiei şi IGSU au transmis jurnaliştilor şi o serie de fotografii de la livrarea testelor către depozitele inspectoratelor școlare județene:

Se poate observa că noile teste de salivă, care vor fi administrate elevilor şi preşcolarilor, sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două!

În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, 22 și 23 ianuarie 2022, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide (de saliva – n.r.) destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, 25 ianuarie 2022, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri 26 ianuarie, 2022.

a declarat ieri Sorin Ion.

Noile teste de salivă au un prospect propriu, în sau pe ambalajul care le însoțește. Principiul de folosire este ușor diferit față de testele din loturile de până acum. Potrivit prospectului afișat, aceste teste au colectorul direct în recipientul în care se amestecă cu acea substanță, nu mai există în pachet acel plic pentru colectarea salivei și nici acea pipetă!

Potrivit edupedu.ro, cele 10 milioane de teste ajung pentru 3 testări, în condițiile în care sunt folosite 3,2 milioane de teste la o testarela nivel naţional.

(Sursă info şi foto: edupedu.ro)