„Planul Național de Investiții Anghel Saligny“ a fost dezbătut astăzi public și la Tulcea. Proiectul a fost prezentat primarilor din județ chiar de către Secretarul General adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.
În acest sens, reprezentantul Guvernului a vorbit despre calendarul depunerii proiectelor ce vor putea fi finanțate prin Planul Național de Investiții, insistând asupra faptului că prioritate vor avea proiectele de infrastructură (drum, apă, canalizare).
Tot în cadrul discuțiilor, Mircea Abrudean a adus în discuție și PNRR, insistând asupra oportunităților de finanțare pentru digitalizare, eficiență energetică, energie verde etc.

Reprezentantul Guvernului a precizat faptul că programul prevede un buget de 50 de miliarde de lei și vizează investițiile în asfaltarea drumurilor, canalizare și apă, în prima etapă, iar în etapa a doua sunt vizate investițiile pentru gaze naturale.

Totodată, Secretarul General le-a atras atenția primarilor cu privire la calendarul de depunere a proiectelor și le-a recomandat să aibă proiectele pregătite din timp.

În finalul întâlnirii s-a vorbit si despre simplificarea și fluidizarea procesului de achiziții publice prin reducerea anumitor termene procedurale. Scopul modificărilor legislative este atribuirea mai rapidă a contractelor de achiziții și, implicit, îmbunătățirea absorbției de fonduri.

De asemenea, s-a discutat și despre Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modificarea legislației achizițiilor publice, dar și despre modificări ale legislației energiei.
Evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului și a avut loc la sala de ședințe a Consiliului Județean Tulcea. Alături de primarii din județ, la ședință au participat și prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, subprefectul Nicolae Topoleanu, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.
(sursă info și foto: comunicat Consiliul Județean Tulcea și comunicat Instituția Prefectului Județul Tulcea)