Stiri din tulcea

Ministrul de Interne: Cluburile rămân închise în noaptea de Înviere, chiar dacă anumite restricții de circulație se suspendă

aprilie 14, 2021

Chiar dacă restricțiile de circulație se vor ridica temporar în noaptea de 1 spre 2 mai pentru ca românii creștin-ortodocși să poată participa la slujba religioasă de Înviere, cluburile de pe litoral vor rămâne totuși închise în minivacanța de 1 mai, care se suprapune, anul acesta, cu perioada Paștelui creștin, sărbătorit pe 2 mai, după cum reiese dintr-o declarație acordată luni de către ministrul de interne, Lucian Bode.

Astfel, potrivit declarației respective, cluburile nu pot funcționa în noaptea de Înviere, deși, cu această ocazie, se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei, pe întreg teritoriul țării, în perioada 1-2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 5:00, pentru ca românii să poată participa la slujba religioasă de Înviere.

Dincolo de această excepție, toate celelalte restricții se mențin, inclusiv cele deja consacrate, referitoare la obligativitatea de a purta mască de protecție, organizarea unor spectacole, evenimente ș.a.m.d.

„Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuții în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și este posibil să discutăm și despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măștii în anumite situații, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuție. Și la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun-simț și care pot fi analizate”, a adăugat ministrul de interne.

Reamintim că starea de alertă a fost prelungită, în mod oficial, până pe 12 mai, iar capacitatea de cazare a hotelurilor de la mare va fi limitată, în următoarea perioadă, similar celei de la munte, la 70%.
sursa:avocatnet.ro