Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
februarie 9, 2021

La aniversarea a 10 ani de parteneriat strategic între România și Turcia, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu , a anunțat ca „prin intermediul relațiilor diplomatice, două clădiri importante de patrimoniu național din Tulcea și Constanța, reprezentând edificii de cult mahomedan, vor fi restaurate”, fiind vorba de cele două moschei din cele două municipii din Dobrogea, a căror proiecte de restaurare vor fi administrate de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA).

Anunțul a fost făcut în urma întâlnirii de ieri dintre ministrul Culturii și ambasadorul Turciei în România, E.S. dna. Füsun Aramaz, când a fost reluată și tema schimbului de experiență între experții în restaurarea covoarelor, care a fost sistat din cauza pandemiei.

Si tot ieri, pe pagina de socializare a Ministerului Culturii, în cadrul călătoriei virtuale de descoperire și promovare a României,#ÎmpreunăPromovămROMÂNIA!, începută în urmă cu aproximativ două săptămâni, a apărut o postare în care județul Tulcea este prezentat ca „unul dintre cele mai vizitate județe din România”, „primul popas virtual” fiind făcut la Casa Memorială a poetului Panait Cerna, născut în 25 septembrie 1881, în localitatea Cerna. Pe langa detaliile privind locația și piesele din interiorul și din curtea Casei Memoriale este publicată și poezia „Mama” a poetului tulcean.

 

sursa foto : wikipedia.org