Bani europeni pentru modernizarea drumurilor județene

Azi, 29 ianuarie, au avut loc două conferințe de presă în care a fost prezentat stadiul investițiilor europene pentru modernizarea drumurilor Enisala – Babadag – Slava Rusă, respectiv traseul Niculițel și Turda – Sarichioi, potrivit comunicatului C. J. Tulcea, primit azi la redacție.

Ambele drumuri urmând a fi gata până la sfârșitul acestui an.

– Proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Enisala – Babadag – Slava Rusă”, cu o valoare de 31 de milioane de lei și o durată de 37 de luni, își propune reabilitarea structurii rutiere, dimensionată astfel încât să respecte condițiile impuse de standardele în vigoare, corectarea elementelor geometrice în plan și în profil longitudinal, scurgerea și evacuarea apelor pluviale, încadrarea platformei pentru clasa tehnică IV, marcarea și semnalizarea rutieră și de informare, consolidare și reabilitare Pasaj Superior peste CF Tulcea – Constanța, lucrările fiind gata în procent de 65%.

Urmează a fi executate investiții pentru amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, a șanțurilor și rigolelor pentru scurgerea apelor, pentru întreținerea podețelor, dar vor fi amplasate și indicatoare, parapete, șanțuri, rigole, indicatoare și marcaje rutiere.

– Proiectul „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda-Sarichioi“, cu o valoare de 76 de milioane de lei și o durata de implementare de 34 de luni, își propune creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila -Galați), creșterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Niculițel -Turda – Sarichioi prin îmbunătățirea calității rutiere, crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin modernizarea de stații pentru pasageri, creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere, până la momentul de față, lucrările fiind finalizate în procent de 57%.

Group 17

Cauta