În timpul probei practice pentru obținerea permisului auto, examinatorul n-are voie să-i spună candidatului să facă vreo manevră prin care s-ar încălca regulile de circulație. Așa prevede legislația referitoare la examenul auto pentru viitori șoferi.

Examenul auto pentru obținerea permisului de șofer implică trecerea cu succes de două probe distincte: cea teoretică și cea practică.

Referitor la proba practică a examenului auto, examinatorii au anumite obligații de respectat în timpul desfășurării acesteia. Iar una dintre ele se axează pe evitarea inducerii în eroare a candidaților.

Mai precis, examinatorul n-are voie să indice candidaților „efectuarea unor manevre care ar încălca regulile de circulație sau semnalizarea rutieră”, așa cum prevede Ordinul Ministerului Internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere.

Așadar, candidații nu trebuie „păcăliți” de examinatori pentru a le testa vigilența. Acest lucru este interzis în mod expres de legislație.

Alte obligații pe care le au examinatorii sunt să informeze clar și din timp traseul pe care trebuie să-l parcurgă candidații, să fie obiectivi la evaluarea acestora și să se comporte civilizat.
sursa:aocatnet.ro

Group 17

Cauta