Stiri din tulcea

La Casa Avramide se deschide expoziția unui artist de 10 ani

mai 17, 2021

A doua expoziție din Galeria Artistului la Tinerețe de la demisolul Casei Avramide este a lui Fabian Chihaea, un tânăr artist în vârstă de 10 ani, pasionat de portrete : de la autoportrete, la portretul mamei, al tatălui și al altor eroi : de film (Bruce Lee), desen animat (fetița Mașa) sau jocuri video (Fortnite sau Brawl Stars), universul lui Fabian fiind unul de o diversitate impresionantă, după cum scrie pe pagina de socializare Artamică, un site web de arte/ştiinţe umaniste.

Vernisajul a avut loc azi și a fost difuzat în direct, pe paginile de Facebook Muzeul de Artă și Casa Avramide Tulcea și pe Artamică dar și pe profilul Evenimente Arta-Avramide, iar publicul larg este așteptat în galerie începând de mâine, 18 mai.
În acest context, Muzeul de Artă și Casa Avramide lansează apelul de înscriere a tinerilor artiști tulceni în programul „Galeria Artistului la Tinerețe” din dorința de a promova artiștii locali chiar înainte ca ei să devină faimoși, prin oferirea de spațiu de expunere timp de o lună în galeria de la demisolul Casei Avramide.

De la pictură, grafică, sculptură, fotografie, new media, scenografie, la benzi desenate sau chiar literatură, expunem orice este original și ne ajută să vedem cât mai mult din universul artistic al tinerilor tulceni cu vârste de cel mult 21 de ani.

Înscrierile se fac trimițând un mail la mica.arta@gmail.com cu imagini cu lucrările propuse precum și detalii despre artist (Nume, vârstă, titlurile lucrărilor, anul realizării lor, număr de telefon).

În urma unei evaluări realizate de specialiștii muzeului, artistului selectat i se va organiza o expoziție personală.