Prima localitate din județ care înregistrează o incidenţă a cazurilor de Covid-19 mai mare de 6 la mia de locuitori este localitatea Izvoarele!

Vineri, Ministerul Educației a publicat lista cu rata de incidență pe localități, comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

https://www.edu.ro/sites/default/files/rate%20incidenta%20pe%20localitati%2024.09.2021.pdf

Potrivit documentului, localitatea Izvoarele se situează pe locul 52 în țară, cu o rată de 6,09, Ceatalchioi pe locul 164, cu 4,37, C.A. Rosetti pe locul 189 cu o rată de 4,19 și Turcoaia pe locul 479, cu o rată de 2,82. Acestea sunt cele 4 comune cu cele mai mari rate de infectare din județul Tulcea!

Ca urmare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a fost convocat vineri la prânz, pentru a aproba scenariile de funcţionare a școlilor din județul Tulcea în această săptămână.

Așadar, toți elevii din localitatea Izvoarele au intrat de azi în online, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 27.09.2021, până la data de 10.10.2021. Este vorba de Școala Gimnazială Izvoarele, care are 118 elevi.

Hotărârea comitetului a intrat în vigoare de vineri, așa că în Izvoarele a fost instituită și carantina de noapte. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, este restricționată circulația persoanelor între orele 20.00-05.00, iar programul de funcționare al magazinelor a fost redus până la ora 18.00.

Acestor restricții, însă, sunt exceptate persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă oricând cu certificat verde!

Din fericire, numărul persoanelor pozitive din Izvoarele este în scădere. Avem 11 pozitivi în ultimele 24 ore. Din nefericire, majoritatea nevaccinați. Restricțiile au intrat în vigoare de vineri noapte.

a declarat pentru Radio Delta, subprefectul cu atribuții de prefect, Nicolae Topoleanu.

În C.A. Rosetti și Ceatalchioi, intrate în scenariul roșu pentru că au depășit rata de 3 la mie, dar și în Turcoaia, deocamdată, școala se desfășoară cu prezență fizică!
sursă foto: Paul Alexe