În contextul în care simularea Evaluării Naționale va avea loc săptămâna viitoare, între 20-22 martie 2023 iar simularea examenului de Bacalaureat, între 27-30 martie 2023, inspectoratele școlare au primit de la ministerul Educației metodologia prin care se vor desfășura aceste simulări, transmite edupedu.ro.

Potrivit documentului, probele din cadrul simulării naționale încep la 9:00, moment în care în fiecare sală se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat iar accesul elevilor este permis până la 8:30.
Repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, pentru ca colectivele să nu fie amestecate.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Pentru subiectele ce nu sunt prevăzute cu spații de rezolvare, elevul va lucra pe ciornă și va scrie răspunsul corect în broșură.

În cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau elevul a greșit și dorește să reia rezolvarea, acesta poate folosi, în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, paginile suplimentare liniate ce se află la finalul broșurii.

În ceea ce privește corecturile, la proba de limba română și/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect iar la proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

Conform procedurii, Limba şi literatura română va fi prima probă din cadrul simulării, pe data de 20 martie 2023, urmată, a 2-a zi, de Matematică (21 martie) și Limba şi literatura maternă în data de 22 martie 2023.

Rezultatele, ce vor fi comunicate după o săptămână (în data 29 martie 2023), nu vor fi afișate sau făcute publice, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, pentru a se lua măsurile necesare îmbunătățirii performanțelor școlare ale elevilor.

(surse info , foto : edupedu.ro, fb educatiepentrueducatie)

Group 17

Cauta