Stiri din tulcea

Horia Teodorescu: șacalii reprezintă un real pericol!

iulie 23, 2021

📌 Înmulțirea necontrolată a șacalilor și atacurile acestora asupra gospodăriilor din județul Tulcea reprezintă un pericol pentru #siguranța comunităților locale, cu impact direct asupra activităților economice, în special în turism, precizează președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, pe pagina sa de socializare.

➜ Situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare pentru viața oamenilor, nu doar a animalelor domestice.
📌 În acest sens, am înaintat apelul reprezentanților comunităților locale afectate către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru identificarea unor măsuri de sprijin și pentru desfășurarea tuturor activităților din zonă în condiții de normalitate și de siguranță. Procesul este unul sensibil deoarece ne aflăm într-o Rezervație a Biosferei, iar vânătoarea este interzisă în totalitate.
• În scrisoarea adresată ministrului Tánczos Barna, primarii localităților afectate propun o serie de măsuri, printre care:
➜ atribuirea de urgență a activității de extracție unor asociații/organizații/asocieri ale vânătorilor care să dovedească experiență/expertiză în modalitatea adecvată de recoltare a acestei specii;
➜ elaborarea, în regim de urgență, a unui studiu de evaluare a populației de șacali și a evoluției acesteia;
➜ elaborarea unor norme clare pentru activitatea de recoltare a șacalilor, având în vedere că vânătoarea de șacal nu se poate realiza după aceleași metode ca la orice altă specie;
➜ aprobarea unor modificări legislative care să permită vânarea speciilor care produc daune majore și pot amenința viața locuitorilor din Delta Dunării.
••• Sperăm ca apelul nostru să fie ascultat și să fie implementate măsuri urgente pentru ca locuitorii și turiștii să primească #sprijinul necesar pentru un trai sau sejur în siguranță.
– Horia Teodorescu –
– Președinte Consiliul Județean Tulcea –