Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin campania de informare pe care o derulează pe internet, România Sigură, recomandă părinților să exerseze împreună cu copiii lor gestionarea unei astfel de situații de urgență chiar și de două ori pe an!

Iată câteva sfaturi importante de care trebuie să ții cont pentru a rămâne #SigurAcasa:
1️⃣ Discută cu toți membrii familiei și stabilește regulile de comportare, precum și un punct de întâlnire în caz de incendiu.
2️⃣ Plasează întotdeauna cheile de la casă într-un loc accesibil. În felul acesta, economisiți timp prețios întrucât nu mai trebuie să căutați cheile.
3️⃣ Păstrează în permanență căile de evacuare libere. NU depozita obiecte mari precum cutii, cărucioare etc. în dreptul ușilor sau pe holuri.
4️⃣ Dacă sesizezi miros de fum în locuință sau pornește alarma de incendiu, asigură-te că toată lumea a evacuat locuința și ai închis toate ușile pentru a evita propagarea rapidă a incendiului.
5️⃣ Dacă focul se extinde cu rapiditate sau nu poate fi stins cu un stingător de incendiu, anunță-ți vecinii să evacueze clădirea și apelează de îndată la 112!

De asemenea, este foarte important să:

  1. desenați împreună cu copilul un plan de evacuare al casei
  2. marcați traseele de evacuare din fiecare cameră către exterior
  3. stabiliți un loc de întâlnire în exteriorul casei, unde sunteți în siguranță
  4. exersați evacuarea de urgență de 2 ori pe an

(Sursă info și foto: Facebook campanie IGSU Romania Sigura)