Stiri din tulcea

Guvernul caută campioni în educație la dezvoltare durabilă!

iulie 23, 2021

Anul 2021 își numără campionii dezvoltării durabile în educație! Se caută campionii educației! S-a lansat competiția națională adresată celor care au derulat proiecte în domeniul educației, competiție organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, anunță instituția într-un comunicat de presă!

Proiectele trebuie să se fi desfășurat în ultimii 3 ani și să aibă legătură cu cel puțin unul dintre următoarele Obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD):
– fără sărăcie
– educație de calitate pentru toți
– egalitate de gen
– reducerea inegalităților
– orașe și comunități durabile
– acțiune climatică
– pace, justiție, instituții

Competiția se adresează următoarelor categorii:
1. ONG-uri sau grupuri de inițiativă,
2. Școli, licee, grădinițe, Inspectorate școlare județene, instituții de tipul „Palatul Copiilor” și „Casa Corpului Didactic”
3. Universități și institute de cercetare & dezvoltare
4. Instituții ale administrației publice locale și centrale (Primării, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, alte instituții ale administrației centrale sau locale, servicii deconcentrate),
5. Societăți comerciale.

Înscrierea în concurs se face până pe 15 septembrie 2021.

„Anul acesta răsplătim „campionii dezvoltării durabile în EDUCAȚIE”, pentru a atrage atenția asupra acestui domeniu pus la grea încercare în timpul pandemiei și a cărui evoluție influențează dramatic întreaga societate. Așadar, căutăm proiecte cu viziune în sfera educației și a dezvoltării durabile, pentru că o societate sustenabilă se face doar educându-i pe cei care o vor proiecta și o vor construi. Sperăm ca inițiativele campionilor să îi inspire și pe alții”, a declarat László Borbély, Consilier de Stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Competiția face parte dintr-un amplu program de conștientizare și informare privind cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă din Agenda 2030.

Detalii despre înscriere, formularul de concurs, regulament și criteriile de jurizare – aici:

CONCURS – EDUCAȚIA PENTRU TOȚI. Gala Dezvoltării Durabile 2021