Stiri din tulcea

„Ghinionul” poate fi prevenit!

aprilie 13, 2021

Azi este o zi de marţi cu data de 13 şi potrivit superstiţioşilor, aceste două caracteristici ar aduce ghinion, dar cum noi, toţi ceilalţi, nu credem atât de mult în astfel de „semne” , înseamnă că această zi nu va fi atât de ghinionistă şi mai mult, va fi aşa cum ne-o facem noi înșine : dacă suntem pozitivi va fi bine, dacă ne gandim cu teamă, este mai mare riscul de a da de-o „groapă”.
Şi la fel au gândit şi cei care au decis ca această zi să fie Ziua_Informării_Preventive_Marți13, ziua în care să susţinem cu tărie că „ghinionul” poate fi prevenit!

„Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informați la timp și știți cum să acționați corect! Este pentru binele dumneavoastră și al familiei dacă identificați potențialele pericole, vă însușiți și aplicați măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.” scrie în postarea de azi de pe pagina de socializare a ISU Delta Tulcea, prin care ni se reaminteşte de portalul fiipregatit.ro, unde putem găsi informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență.

De asemenea este bine de ştiut că există şi aplicația DSU, aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin care se pune la dispoziția cetățenilor un instrument rapid de informare și de raportare a situațiilor critice și a dezastrelor la care aceștia sunt martori.