Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
martie 2, 2021

Azi, 2 martie, s-au dat sentințele în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009, printre condamnați fiind şi Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, ce a primit 4 ani cu suspendare pentru luare de mită, titrează Agerpres.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată (de Curtea de Apel Bucureşti) la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe latură civilă, fiind dispusă și confiscarea sumei de aproximativ un milion de lei, dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

 

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. (Ea a primit 3 ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 şi 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.) dar jurnalistul Dan Andronic, trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

 

 

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Group 17

Cauta