Stiri din tulcea

Femeie de 30 de ani din comuna Greci, dosar penal pentru ca avea artificii si petarde…multe

decembrie 15, 2020
În această perioadă polițiștii tulceni participă la Acţiunea „FOC DE ARTIFICII” , declanșată la nivel național și care are ca scop verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice și atrage atenția cu privire la utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice.
Cu acestă ocazie a fost depistată o femeie de 30 de ani din comuna Greci care deținea acasă un intreg arsenal: peste 40 de baterii de artificii din categoria F2 și peste 1080 de bucăți de petarde. Femeia s-a ales cu dosar penal si articolele pirotehnice au fost ridicate.
POLIȚIȘTII AVERTIZEAZA:
Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1 nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de către persoanele aflate în pericol, pentru îndepărtarea animalelor agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.