Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
august 19, 2021

În Premieră, la Chilia Veche, miercuri, a fost lansată la apă o canotcă realizată de 20 de elevi de la Școala Gimnazială din localitate. Evenimentul a avut loc în Chilia la Pontoane pe Tătaru.

Canotca a fost construită în cadrul atelierului educațional Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile!

Elevii din Chilia Veche au muncit timp de trei săptămâni la canotcă, sub atenta îndrumare a lui Viorel Gheorghe, meșter marangoz al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.

„Copiii au realizat toate etapele construcției, de la planuri, până la finisaj și lansarea la apă. Au făcut măsurători și scalări, s-au ocupat de trasarea liniilor și tăierea plăcilor din lemn, au șlefuit componentele canotcii, le-au lipit, lăcuit, finisat și vopsit. Așa au descoperit legătura dintre realizarea bărcii și cunoștințele și abilitățile dobândite în școală, la orele de matematică, fizică, geografie, chimie, istorie, ecologie, educație socială. Au învățat lucruri interesante despre meșteșugul construirii bărcilor (marangozeria), au descoperit importanța apelor pentru dezvoltarea așezărilor umane și în construirea identităților locale. Au aflat cum se pot folosi de natură și resurse, fără să le risipească, și care sunt principalele principii ale dezvoltării durabile.” – se precizează pe pagina de socializare Apele Unite ale României.

Canotca care a ieșit din mâinile celor 20 de elevi este o barcă din lemn pentru 2 persoane, care va rămâne în proprietatea comunității Chilia Veche.

Atelierul Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile face parte dintr-un program de educație integrată adresat elevilor de gimnaziu, dezvoltat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în contextul proiectului „Apele Unite ale României – democratizarea accesului la apă”.

(sursă info și foto: Facebook Apele Unite ale României, Viorel Gheorghe)

Group 17

Cauta