Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
august 26, 2021

Astăzi la baza podului suspendat peste Dunăre, în Brăila, a avut loc o ceremonie dedicată aniversării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România.

În contextul în care compania IHI din Japonia se ocupă de implementarea proiectului podului suspendat (împreună cu firma italiană Astaldi), autoritățile române s-au gândit că cel mai bine ar fi să aniverseze cei 100 de ani de relații diplomatice cu Japonia chiar în preajma acestui proiect nemaiîntâlnit în țara noastră.

Prezent la eveniment, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat că podul se va deschide la sfârșitul anului viitor:

Acest pod nu se poate folosi fără drumurile de legătură, în special cele de pe malul tulcean. Avem această promisiune fermă că, la sfârşitul anului viitor, odată cu podul, vor fi gata şi drumurile de legătură, astfel încât să poată fi deschis traficului, inclusiv traficului greu, din prima zi, urmând ca, după şase luni, să fie deschisă şi cealaltă ramură, dar podul va putea fi folosit din prima zi. Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcţie avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila şi Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relaţia Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”

a declarat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, relatează dcnews.ro. La eveniment a participat și ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, vicepremierul Dan Barna, dar și oficialități tulcene.

Primarul Ștefan Ilie chiar a și postat pe pagina sa personală de socializare câteva poze de la eveniment.

(sursă info și foto: Facebook Cătălin Drulă, Ștefan Ilie, dcnews.ro)

 

Group 17

Cauta