Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
ianuarie 27, 2023

 

În cursul acestei dimineți, hidrologii INHGA (Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor) au actualizat Codul galben, reducând valabilitatea acestuia cu 12 ore, dar au specificat că sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râuri din sud-estul țării.

Mai exact, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, Codul Galben este valabil până mâine, 28 ianuarie, la ora 12.00 și sunt vizate râuri din 3 bazine hidrografice :

– Vedea : afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de stația hidrometrică Văleni (judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman);
– Argeș : afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de stația hidrometrică Malu Spart – amonte stația hidrometrică Budeşti (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi);
– râuri din Dobrogea (judeţele: Tulcea şi Constanţa).

În acest context, există riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Constanţa.

Dispeceratul Apele Române și cele 2 de la nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă: Apele Române Argeș-Vedea şi Apele Romane Dobrogea-Litoral realizează fluxul informațional în situații de urgență.

Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

(sursă info și foto : fb inhga)

Group 17

Cauta