Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 19, 2021

Doar puţin peste 1% dintre unităţile administrativ teritoriale (UAT) ar reuşi să îşi asigure cheltuielile cu salarii şi cu bunuri şi servicii exclusiv din taxele şi impozitele încasate la nivel local, a declarat Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, într-o emisiune televizată, relatează News.ro.

„Simulările spun aşa: dacă luăm doar taxele şi impozitele locale plătite la nivelul UAT-urilor – avem 3228 de UAT-uri – versus cheltuielile de funcţionare, adică salarii şi bunurile şi serviciile, cheltuielile de funcţionare a primăriilor, ar trebui să avem 39 de UAT-uri din 3228 [care își susțin cheltuielile]: un singur Consiliu Judeţean, două municipii în ţară, patru oraşe şi 32 de comune.”, a afirmat ministrul Dezvoltării duminică.

Acesta a precizat în emisiune că singurul Consiliu Judeţean care se poate susţine financiar din taxele şi impozitele încasate local este cel de la Tulcea.

Ministrul Dezvoltării a fost chemat ieri într-o emisiune televizată să vorbească despre regionalizarea statului român.

Ministrul Dezvoltării a catalogat regionalizarea drept „un proiect politic”, care nu este posibil în baza actualei Constituţii. „Regionalizarea astăzi nu este posibilă, până nu modificăm Constituţia această regionalizare e doar o declaraţie politică”, a afirmat ministrulm, mai relatează news.ro.

Group 17

Cauta