Stiri din tulcea

Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS!

octombrie 4, 2021

Noua conducere a USR PLUS a fost aleasă, sâmbătă, 2 octombrie, în cadrul Congresului USR PLUS, desfășurat la Romexpo.

Cei 1.200 de delegați USR PLUS au votat, sâmbătă, noul Birou Național al partidului, format din 24 de membri, alături de preşedintele Dacian Cioloş: https://bit.ly/BiroulNationalUSRPLUS
Jurnaliștii prezenți la eveniment au relatat că a fost un congres atipic, ca urmare a măsurilor de protecție sanitară. Au putut participa doar membrii vaccinați, masca de protecție și distanțarea fizică fiind totodată obligatorii. Delegații au fost împărțiți pe fluxuri orare, pentru a nu se crea aglomerație și s-a intrat pe grupuri mici, pentru a se păstra condiția impusă ca maximum 150 de persoane să fie prezente în același timp în sala Romexpo. Totodată, fiecare delegat a fost verificat de o firmă specializată dacă deține certificatul verde COVID. Presa, însă, nu a avut acces în interiorul clădirii, ca la congresul PNL, iar toate relatările s-au făcut din curtea complexului Romexpo.
Dacian Cioloș este noul președinte USR PLUS, ales cu 50.9% (19.603 voturi). Dan Barna a obținut 49.1% (18.908 voturi).

Dacian Cioloș: „Vreau să le mulțumesc colegilor care au votat în număr foarte mare. Am dovedit că putem avea maturitate și înțelepciune să ducem la bun sfârșit un proces democratic, un proces deschis membrilor.”

Dan Barna: „Vreau să le mulțumesc colegilor care au participat la acest demers fără precedent în istoria din România. De luni încolo rămânem același partid solid, același partid vertical, care a adus reforma în România.”

Am votat viitorul Birou Național USR PLUS. Am intrat într-o nouă etapă. USR PLUS se maturizează, însă obiectivele noastre rămân neschimbate. Reformăm Romania! #RevolutiaBuneiGuvernari
a declarat pe pagina sa de socializare deputatul USR PLUS de Tulcea, Eugen Terente.
În urma Congresului, USR PLUS și-a desemnat într-un mod democratic și civilizat președintele. USR PLUS a dovedit încă o dată că este un partid puternic și că în România se poate face politică și guvernare și altfel, cu demnitate și bun simț! Felicitari președintelui, Dacian Cioloş! Mulțumiri, Dan Barna pentru tot ce ai făcut până acum, pentru oamenii promovați și pentru rezultatele livrate. Felicitări amândurora pentru că ați dus USR PLUS unde este acum! Vom fi în continuare o echipă frumoasă si unită, un exemplu de profesionalism pentru toată clasa politică din România. Felicitări și colegilor din Biroul Național! Astăzi adoptăm modificările la statut atât de necesare pentru creșterea partidului. Mulțumesc tuturor membrilor și colegilor USRPLUS din Tulcea!
a declarat pe pagina sa de socializare senatorul USR PLUS de Tulcea, Costel Vicol.
sursă info și foto: Facebook USR PLUS, Eugen Terente, Costel Vicol