Stiri din tulcea

Cine va alege transportul local sau bicicleta în VINEREA VERDE ?

martie 11, 2021

„Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va introduce etapizat un plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite de biciclete, trotinete electrice, mașini electrice sau mersul pe jos, de câți mai mulți români” scrie pe pagina de socializare a Agenției pentru Protecția Mediului Tulcea.

Lansarea acestui plan de măsuri este o acțiune simbolică prin care va fi instaurată în România, Vinerea Verde, ziua în care, în fiecare săptămână de acum înainte, se va impulsiona mobilizarea verde, peste tot în țară, și va continua până când populația se va familiariza cu acest concept.

VINEREA VERDE – Stop! Azi, mașina stă pe loc!

De la ce s-a pornit ? De la o realitate care schimbă viața Planetei: amprenta de carbon din traficul rutier.
Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare „în viteză” și „cu confort”, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Anual, fiecare dintre noi amprentează Planeta cu peste 7000 de kg de CO2: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale.