Stiri din tulcea

Cinci școli din județul Tulcea trec în scenariul roșu

martie 12, 2021

 

Începând de luni, 15 martie, mai multe unități de învățământ din județul Tulcea își vor schimba scenariul, patru dintre ele (Liceul Tehnologic Topolog, împreună cu structurile: Școala Primară SâmbătaNouă, Școala Gimnazială Făgărașu Nou, Grădinița cu Program Normal Luminița) vor trece din cel galben în cel roșu, iar Școala Gimnazială „Ion Creangă” I.C. Brătianu va trece de la scenariul verde direct la scenariul roșu.

Deasemenea, sunt și situații fericite prin care se trece de la scenariul galben la cel verde cum este cazul școlilor gimanziale din Dăeni, Ceatalchioi, Grindu, Crișan, împreună cu structurile: Școala Gimnazială Mila 23, Școala Primară Caraorman sau școlii primare din Caraorman.
Din păcate, în clasa a clasa a VIII-a B de la Școala Gimnazială nr. 12 și în clasa a VIII-a de la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Tulcea au fost descoperite cazuri confrimate de îmbolnavire cu COVID-19 și se vor suspenda cursurile școlare cu prezență fizică, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 15.03.2021, până la data de 28.03.2021.

Totuși, sunt și vești bune: Începând cu data de 15.03.2021, își vor relua cursurile cu prezență fizică, următoarele unități de învățământ:
•Liceul Teoretic „Ion Creangă” Tulcea –clasa a IV-a –31 elevi;
•Grădinița nr. 3 Step by Step –9 grupe cu 201 preșcolari

Școlile din Municipiul Tulcea vor continua să funcționeze după scenariul galben și săptămâna viitoare.