Stiri din tulcea

Ceremonie de întâmpinare a Ștafetei Invictus, mâine, la Monumentul Independenței

octombrie 4, 2021

Marți, 5 octombrie, ora 18.00, la Monumentul Independenței din municipiul Tulcea va avea loc ceremonia de întâmpinare a Ștafetei Invictus.

Invictus România este o cauză care sprijină luptătorii români răniți în teatrele de operații să participe la Jocurile Invictus și mobilizează an de an sute de voluntari în sprijinul respectului față de eroii și veteranii neamului, în cadrul Ștafetei Veteranilor. Evenimentul ajuns la cea de-a VII-a ediție a început pe 1 octombrie, va străbate toate județele țării și se va termina pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române.

Ștafeta Invictus este adusă la Tulcea de reprezentanți ai Batalioanelor 300 Infanterie Mecanizată ,,Sf. Andrei” și 284 Tancuri ,,Cuza Vodă” din Galați și va fi predată unor alergători și cicliști tulceni din diverse domenii de activitate: Poliția de Frontieră, Jandarmeria, D.J.T.S., Poliția Locală, D.A.P.S., membri ai echipei de ultramaraton ,,Spartanii”. Aceștia vor purta ștafeta către Babadag începând de miercuri, ora 7, cu plecare de la Monumentul Independenței.

Primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, în semn de respect față de această acțiune, va lua parte atât la momentul de primire, cât și la cel de plecare a ștafetei.

500 de voluntari Invictus, alergători și cicliști, poartă Ștafeta Veteranilor pe 3 trasee, de la Mărășești, Chișinău și Făgăraș până la Carei, care însumează aproximativ 3800 kilometri, aducând astfel un omagiu eroilor României, de ieri și de azi.

#ȘtafetaVeteranilor


https://www.facebook.com/InvictusTeamRomania/