Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
martie 17, 2021

Una dintre cele mai mari surse de poluare este industria modei, fenomenul ,,fast fashion’’ – mult, rapid și ieftin fiind un factor ce contribuie mult la acest aspect prin exploatarea resurselor planetei și a oamenilor și generarea de foarte multe deșeuri, după cum apare și pe pagina de socializare a Ministerul Mediului, unde, printr-o serie de postari se prezinta obiceiuri și schimbări din viața de zi cu zi care generează zero-deșeuri, acțiune ce face parte din campania ,,Marathon-ul Reciclării” susținută de Marathon EPR Group cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor- România.

„Vestea bună este că, din poziția de consumatori, putem face alegeri care să influențeze brandurile către sustenabilitate, ecologie și zero-deșeuri generate, primul pas fiind acela de a investi în haine care ne plac, în care ne simțim confortabil și pe care le putem purta o perioadă îndelungată de timp. În acest fel, susținem producători care se aliniază valorilor noastre și putem descoperi și susține producători și designeri locali.

În plus, materialele naturale sunt de preferat deoarece acestea sunt mai durabile, nu produc microparticule dăunătoare mediului (cum se întâmplă cu cele sintetice) și sunt prietenoase cu pielea.

Cumpărăturile la mâna a doua – Second Hand – în magazine, târguri sau grupuri online, unde se pot găsi și comori nebănuite, fac parte din acțiunile prietenoase cu mediul, dar și cu bugetul.