Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
august 23, 2021

Un copil în vârstă de doar 5 luni a fost internat astăzi la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, după ce a fost confirmat cu Covid-19.

Cazul a fost făcut public de doctorița Elena Chircov, șefa secției de Terapie Intensivă, prezentă astăzi la o ședință la Prefectură, în locul managerului spitalului care se află în concediu.

Astăzi avem primul copil de 5 luni cu Covid. Ca să gândim că nu avem pediatri. Nu este într-o formă severă, dar este cu această problemă.

a declarat Elena Chircov, șefa secției de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea. Aceasta s-a arătat îngrijorată de faptul că spitalul a fost înștiințat să nu mai trimită cazuri de Covid în alte județe, ci să-i îngrijească la nivel local.

Ni s-a recomandat ca să gestionăm cazurile de Covid la nivel local… Eu nu cred că vor fi atât de multe cazuri la copii. Chiar Bucureștiul nu poate să țină copiii cu Covid? Constanța, Medgidia?

a mai declarat medicul Elena Chircov. Neoficial, bebelușul în vârstă de 5 luni a fost adus de părinți la UPU, pentru că prezenta o răceală care nu îi mai trecea. Copilului i s-a făcut un test Covid în spital, care a ieșit pozitiv. Doctorița Elena Chircov atrage, însă, atenția că spitalul din Tulcea nu mai are decât un singur medic pediatru!

(foto arhivă, sursă:20minutes.fr)

Group 17

Cauta