Stiri din tulcea

ARBDD are un nou guvernator!

iulie 21, 2021

Atena-Adriana Groza a fost numită în funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată ieri în Monitorul Oficial, relatează Agerpres.

Printr-o altă decizie a premierului, cel care era guvernator, Ion Munteanu, a fost revocat din funcţie tot ieri.

Atena Groza a fost propusă de USR PLUS pentru funcția de guvernator ARBDD.

Până mai ieri Atena-Adriana Groza era angajată a Administrației Podișului Nord Dobrogean. Era responsabilă cu dezvoltarea durabilă și comunicarea în cadrul APND și expert cheie în conservarea biodiversității în proiectul „Managementul Integrat al Podișului Dobrogean de Nord”, potrivit site-ului anpd.ro.

„După un master în ecologie sistemică și implicarea în timpul studiilor atât în activități de cercetare, cât și în proiecte de mediu… mi-am început cariera profesională în 1998, în Ministerul Mediului. După doar câteva luni de la angajare am reușit să fac din România primul stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, participant la Programul LIFE al Comisiei Europene. Ulterior am devenit responsabilă cu adoptarea acquis-ului comunitar în domeniile protecția naturii și organisme modificate genetic (OMG).”, precizează Atena Boca pe site-ul anpd.ro.

Atena-Adriana Groza are 51 de ani și este din București. Deține un master în Biologie, obținut la Universitatea din București și a absolvit Facultatea de Biologie din Capitală, potrivit G4media.ro.