Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
februarie 11, 2021

 

Potrivit ultimului Comunicat CORONAVIRUS emis de DSP Tulcea prin care instituția tulceană ne prezintă situaţia privind evoluţia infecţiei respiratorii acute cu COVID-19 (noul CORONAVIRUS) din judeţul nostru, în prima etapă de vaccinare anti Covid : 3195 de persoane au fost vaccinate, din care cu doza I – 1611 și doza II- rapel 1584 de persoane, ceea ce înseamnă că s-au imunizat aproximativ jumătate din tulcenii ce se încadrau în prima etapa, adică lucrătorii din domeniile sănătății și social.

În etapa a II-a de vaccinare au fost vaccinate în total 2990 persoane , din care în centrele rezidențiale, cu prima doză – 547 persoane, cu a doua doză – rapel 407 persoane, din cadrul populației – 1759 persoane, persoane dializate -103, personal din cadrul MApN – 54 și persoane imobilizate la domiciliu – 120 .

De luni, 15 februarie, în orașele Măcin și Isaccea se vor deschide două fluxuri de vaccinare, reprezentând câte 60 de programări pe zi.

În comunicat apar și alte informații utile în context Covid-19 și anume :

– Vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

– Recomandăm populației ca la primele simptome de boală respiratorie cu debut brusc să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea măsurilor care trebuiesc luate și să se izoleze la domiciliu.

Subliniem importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor M.S. și D.S.P.J. Tulcea în ceea ce priveşte regulile de prevenție : distanțarea socială, spălatul mâinilor și dezinfecția lor, portul măștii în spații închise și spații deschise aglomerate .

– Persoanele care vin în România din țările /zonele cu risc epidemiologic ridicat,comunicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, vor fi carantinate la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.

– În cazul în care nu puteți lua legătura cu medicul de familie sunați la numărul de urgență 112.

– În cadrul D.S.P.J. Tulcea funcționează call–center-ul CORONAVIRUS :021/ 414.44.40 ( Informații simptome,Informații contact direct,Informații izolare ) cu program luni-joi( 08,00-16,00), vineri 08,00-13,30.

Group 17

Cauta