Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
martie 13, 2021

Ieri, a fost prima Vineri Verde!

Campania „Vinerea Verde – STOP! Azi mașina stă pe loc!“ încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon, cel puțin unul din patru angajați ai fiecărei instituții publice urmând a se deplasa la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal.

Pentru a se asigura de succesul campaniei, edilul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie a blocat parcările instituției. Chiar și așa, angajatii s-au mobilizat și s-au deplasat la muncă fie pe jos, fie cu transportul în comun.

Și angajații Consiliului Județean Tulcea s-au înscris în Campania „Vinerea Verde – STOP! Azi mașina stă pe loc!“, campanie în care cel puțin unul din patru angajați trebuie să se deplaseze către serviciu fără mașină.

 

Autoritățile de mediu doresc să instaureze în România Vinerea Verde, ca o iniţiativă voluntară prin care invită toţi cetăţenii să renunţe în ziua de vineri la deplasarea clasică cu maşină personală şi să aleagă mijloace mai puţin poluante, poate chiar cu amprentă zero de carbon, mijloace de transport nepoluante însemnând trotinetă, mersul pe jos sau cele care sunt la îndemâna tuturor, respectiv mijloacele de transport în comun.

Campania „Vinerea Verde – STOP! Azi mașina stă pe loc!“ continuă și săptămâna viitoare!