Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 8, 2021

Acțiune de amploare ieri a autorităților de control tulcene, după ce în ultimul timp au primit 20 de sesizări referitoare la dreptul la muncă și nerespectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2., transmite IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.

Doi agenți economici au primit trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.000 lei. O amendă a fost dată de polițiști, una de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Tulcea și a treia a fost dată de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea.

Controlul a fost făcut pe raza județului Tulcea, pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor de natură economică ce se comit în domeniul comerţului cu mărfuri, munca la negru, migrație ilegală și verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2.

La control au participat polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea, Biroului Județean pentru Străini Tulcea, Serviciului Poliției Delta Dunării și Biroului Județean al Poliției Transporturi Tulcea

În cadrul acțiunii au fost verificați 4 cetățeni străini cu privire la dreptul de muncă și dreptul de ședere pe teritoriul României și au fost făcute verificări cu privire la 20 de sesizări referitoare la dreptul la muncă și nerespectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiști și în perioada următoare, mai precizează IPJ Tulcea!

(foto arhivă)

Group 17

Cauta