Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 12, 2021

ARBDD Tulcea semnalează prezența viperei de stepă în zona Perișor, avertizează instituția pe pagina sa de socializare!

Inspectorii cu drept de control și monitorizare precizează că se întâlnesc tot mai des, în ultima perioadă, cu vipera de stepă în zona Perișor!

Astfel Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării atenționează asupra respectării traseelor turistice aprobate! Nerespectarea acestora și accesul în zonele frecventate de această specie de șerpi veninoși, foarte activă în această perioadă, expune vizitatorii la pericolul mușcăturilor.

Acțiunile de monitorizare și cercetare științifică au evidențiat că cea mai abundentă populație de viperă de stepă (Vipera ursinii moldavica) – specie vulnerabilă – se află în zona Perișor-Periteașca din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), mai precizează ARBDD Tulcea!

Vipera de stepă este un șarpe veninos de mărime mijlocie, din familia Viperidae. Are culoare gri-cenușie, cu o bandă de zig-zag neagră sau maro închis de-a lungul corpului. Veninul său este mai puţin toxic decât al viperei comune sau al viperei cu corn! Totuși prezența la medic este obligatorie, deoarece pot apărea alergii la venin – şoc anafilactic.(conform Wikipedia)

Group 17

Cauta