Stiri din tulcea

A început etapa a III-a de vaccinare anti-COVID-19

martie 15, 2021

Programările pentru cea de-a III-a etapă de vaccinare anti-COVID-19, care se adresează populaţiei generale, au început în această dimineaţă, începând cu ora 9,00, când s-au deschis succesiv listele de aşteptare pe judeţe, în intervalul 13,00 – 15,00 fiind inclus și județul Tulcea alături de municipiul Bucureşti și alte 12 județe, după cum a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)

Fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Programările la vaccinare anti-COVID-19 se pot realiza atât prin intermediul
platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center, iar modalitățile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare sunt următoarele:

➢ Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primește o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare, însă va pierde poziția ocupată inițial.

➢ Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua și in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate și nu este necesar să confirme programarea.

Persoana înscrisă în lista de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID-19 are posibilitatea de a se realoca pe lista de așteptare a unui alt centru.